Gândurile unui cățel…

Se spune că singura ființă care îl iubește pe cel care-l îngrijește, mai mult decât pe sine, este CÂINELE! Am refuzat cu vehemență să recurg la termenul ”stăpân”, deoarece omul care îngrijește un animăluț, este un companion, un suflet blând care își împarte dragostea cu o ființă necuvântătoare, dar care exprimă mai mult decât o mie de cuvinte. O creatură care nu cuvântă, însă transmite o mare de emoții.

Privindu-mi cățelul, am încercat adesea să mă transpun în pielea lui. Oare cum este să străbați grădina în 4 lăbuțe? Oare cum este să fii alcătuit dintr-o explozie de iubire dar, în același timp, să conții și substanța ferocității? Să-ți aperi companionul care nici măcar nu aparține aceleiași specii?  Într-o zi, m-am așezat pe o băncuță, într-un parc, și am privit un lac ce strălucea în mângâierea soarelui. M-am conectat cu prezentul, am închis ochii și am lăsat ca zânele imaginației să străbată culoarele minții.

M-a trezit unda de aer a bolului

Abia mijea de zi, când fetița a-nceput să-și strige prin curte fericirea. Alerga necontenit, cu brațele ridicate, vrând, parcă să cuprindă tot aerul. O urmăresc discret, nu simt nevoia să fiu drăgălășit în aceste momente. E mult prea devreme, aș mai dormi o oră. Și totuși, sunt curios câte ture de grădină va face. Se află la jumătatea celei de-a 3-a. Oare nu obosește? Și eu alerg, dar nu strig, nu latru, astfel că epuizarea își găsește loc mai târziu. Of, nu cred că se va termina prea curând. Mai bine adorm, presimt că va fi o zi lungă.

după 3 ore

Simt în aer o undă șerpuitoare. Oau! Câți vapori îmi pătrund în drăguțul meu năsuc. Adulmec, adulmec. Dar ce-i asta??
– Atish, uite ce ți-am cumpărat! Un bol nou-nouț! Ușor de depozitat și de luat în călătorii! În plus, este făcut din silicon alimentar, astfel că nu vei mai fi otrăvit de nemilosul plastic! Ei, dar ce îți explic ție? Papă aici ca să te faci mare-mare!
Fetița chiar crede că nu pricep? Oh, de aș cuvânta, aș relata atâtea! Aș oferi antidot pentru rațiunea îmbolnăvită, aș cuceri lumea! Apropo, ador bolul! Ia să îmi exprim recunoștința față de făptura asta drăgălașă! M-a trezit unda de aer a bolului, însă tare bine-mi pare că s-a întâmplat! Știți, de la o vreme am devenit cam plictisit…

Vreau noutate-n viața mea 

Știți, de când am intrat în această familie, discuțiile intelectuale au curs necontenit, precum picăturile de ploaie. Mariajul de informații inedite nu s-a oprit nicio secundă. Toate mi-au stârnit interesul. În ciuda acestui fapt, vreau noutate-n viața mea. Sau, mai degrabă, simplitate. Parcă aș dori să-mi aud stăpânii spunând glume. Dar, cui îi pasă de acest aspect? Oricum nu aș putea niciodată să mă exprim folosind limbajul omenesc. Oh, de-ar ști a mea familie câte gânduri îmi înfloresc în fiecare secundă ce se scurge.

după 4 ore

De ce mă tot strigă fetița asta?
-Atish! Atish, vino la mămica!
Oh, da, nu prea cred că știi ce zici, fetițo! Nu ai tu cum să fii mămica mea! Nici măcar mămică…Stai, de ce sunt așa de rău? Ar trebui să fiu mai bucuros, mai liber, nu constrâns de gânduri. Poate chiar ar trebui, cândva, să alerg precum ea, și să latru, în același timp. Cui îi pasă că voi obosi? Cel puțin, voi fi fericit…
-Atish, uite ce ți-am cumpărat! O conservă din carne de cal, de 410 g. Să te tot înfrupți, nu alta!
Lucrurile parcă încep să intre pe un făgaș interesant. Ieri bolul acela minunat pe care pur și simplu îl ador, astăzi conservă din carne de cal. Ce urmează? O excursie pe plaiuri îndepărtate, o insulă plină de căței, înrucât nu am mai socializat de ceva vreme. Sau, chiar să mă înscrie la o școală de căței!

Ai grijă ce spui, că s-ar putea să se-mplinească

Momentan, mă declar fericit! Plictiseala s-a risipit, chiar nu îmi pot de seama motivul pentru care m-am plâns. Nu doresc deloc schimbarea de atitudine a familiei mele, deoarece…îi iubesc. Și SIMT că este reciproc.
– Mergem la SPA, mergem la SPA! Atish, vei avea parte de cea mai frumoasă zi din viața ta! Vei merge la PetSpa!
– Wof, wof!
Încep să alerg de nebun, îmbătat de bucurie, dar poate mă lovesc de un perete, cine știe! Încetinesc, simt că amețesc!
– Cu siguranță vei cunoaște alți blănoși ca tine și vei lega prietenii de neuitat!
Aș putea afirma că fetița asta îmi citește gândurile, dar ceva îmi șoptește că nu ea a venit cu ideea…Ca o constatare, zicala ”Ai grijă ce spui, că s-ar putea să se-mplinească” se potrivește ca o mănușă situației de față. Din fericire, în mod pozitiv. Că, de, mai există cazuri în care îți dorești ceva cu ardoare și constați că nu îți priește.

Liantul relației noastre este dragostea 

Îmi iubesc familia. Are grijă de mine corespunzător, mă hrănește cu informații și îmi oferă tot ce îmi doresc. Cât despre ”fetița asta”, cum îmi place mie să îi spun, simt o legătură specială. Liantul relației noastre este dragostea.

Îmi revin din planul reveriei. Dacă aș fi câine, aș parcurge coridoarele minții înotând. Un flux neîncetat de cuvinte ar curge, formând infinite șiruri de gânduri. Dar, cel mai important aspect pe care mi l-aș transmite, ar fi că iubirea vine în mai multe forme, și că nu trebuie să îi schimbăm pe ceilalți…Cu atât mai mult când vine vorba de familia noastră. Atish, un chow chow care ne întregește tabloul familial de 5 ani. Cățelul chinez cu nume de indian vibrează de rațiune și de înțelepciune. Chiar numele său rezonează cu înțelepciunea! Oare să fie influența acestuia, sau faptul că așa s-a născut micuțul? Probabil că ambele motive sunt plauzibile. Cert este că între noi există o legătură indestructibilă.
Dragii mei, dacă doriți să vă manifestați dragostea față de cățelul sau pisicuța care vă umple inimile cu scântei de bucurie, cumpărați hrană și accesorii de la firme de calitate! Tocmai ce am auzit că s-a lansat Cattitude, un site CU ATITUDINE, care distribuie produse aparținând unor branduri din SUA, Australia, Germania, UK.  V-am convins? Dacă nu, vă mai vând un pont! Site-ul este susținut de Agenția de Marketing Creative Wings! Aripi protectoare ce sporesc afacerile!

Și acum, faceți cunoștință cu Atish. În această ipostază, încerca să își expună ideile.

Vă invit să realizați un astfel de exercițiu. Ce v-ați transmite, dacă v-ați afla în locul cățelului vostru? Care credeți că este cel mai important lucru în relația voastră?

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *